Werkzaamheden

Maria werkt als popvioliste en/of arrangeur voor verschillende bands maar je komt haar ook regelmatig tegen in de combinatie theater en muziek.

Of ze nou met Angela Groothuizen op Lowlands staat, meespeelt in de Oerolvoorstelling Varenka, het Songfestivalfeest in de Ziggo Dome op zijn kop zet met voormalig winnares Eimear Quinn of  Freek de Jonge, Monique Klemann en Sandra van Nieuwland begeleidt tijdens de editie van Riplive, elk genre is mogelijk en niets is te gek.

Op dit moment staat zij samen met Gerard Alderliefste in de theaters met de show ‘Une belle histoire’ en ‘Plus d’amour’, de tour loopt tot 2024.

Naast de vaste bandprojecten zoals Gerard Alderliefste& Friends, werkt zij ook voor verschillende projectbands op aanvraag, zoals o.a. de Smartlappenkaraoke band, RipLive, De Hitklup, de Studio Nieuwjaarsgala band en Wagon Wheel.

Achtergrond

Maria is afgestudeerd als Muziektherapeut. Tijdens haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het improviseren en arrangeren in de lichte muziek met als hoofdvak viool.

Na haar studie vond zij haar passie in de bandwereld en speelde zij met diverse artiesten en projectbands op grote en kleine podia in Nederland

Sinds 2018 is Maria werkzaam als Teamleider en Muziektherapeut voor Stichting MuzIC (www.muz-ic.nl) waar zij zorg draagt voor het selecteren, trainen en coachen van de musici. Daarnaast speelt ze zelf ook op de Intensive Care.

Stichting MuzIC is een organisatie die door middel van muzikale interacties bijdraagt aan het beperken van de impact van een IC opname. Denk daarbij aan pijn-, stress- en angstgerelateerde klachten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat muziek daar een positieve werking op heeft. Ook draagt het bij aan het verminderen van de kans op PICS(post intensive care syndrome). Het brengt rust op de afdeling en biedt troost en steun voor zowel patiënten naasten en familieleden.