Bands & samenwerkingen

Van Oerol tot Lowlands en van RipLive tot in jouw huiskamer.

Plus d’Amour

Plus d’ Amour
Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al meer dan 25 jaar muziek met een speciale liefde voor de Franse taal. Die ontstond al op jonge leeftijd en bracht hem een blijvende en wederzijdse amour. Toch schreef hij naaste Franse chansons ook opmerkelijk veel liedjes in het Nederlands. Een andere liefde. Ook die zijn te horen tijdens zijn soloconcert met vrijwel uitsluitend eigen werk. De avond is mogelijk gemaakt door theaterproducent TalentYou.
Plus d’ Amour laat de verschillende passies zien van deze muzikant, verslavingsarts, én gezinsman. Het is meteen een oproep voor meer liefde in de samenleving als daar teveel onderlinge afstand dreigt te ontstaan.
Een stukje biografie: Gerard speelde lang als frontman van zijn band Alderliefste (diverse theatershows, vier albums) en tegenwoordig in veel bezettingen. Van solo in het theater (Gerard vertelde in Dubbel Leven ook over zijn werk als drugsarts), duetten met Cor Bakker, tot en met wel acht man op warme Franse avonden. Dit octet trekt momenteel door het land met het programma ‘Une Belle Histoire’. De hit van Michel Fugain die behalve van Gerard ook het lievelingslied bleek te zijn van Paul de Leeuw. Het lied werd opgenomen als Nederlands-Frans duet en deze combinatie van twee talen werd net zo’n groot succes als bij Laat me/Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List.
Gerard Alderliefste staat 14 november in het Polanen Theater in Amsterdam en brengt violiste Maria Eldering mee..

Gerard Alderliefste & friends

Seizoen 2019/2020 Theatertour Gerard Alderliefste & friends! Gerard speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn solotournee van de afgelopen twee theaterseizoenen? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven geeft.

Gerard verwierf met de gelijknamige band Alderliefste bekendheid door ondermeer samenwerkingen met topartiesten waaronder Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: Laat me / Vivre en Une belle histoire / Een mooi verhaal. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.

Gerard Alderliefste – zang, gitaar
Kees Post – contrabas
Bob Schimscheimer – drums
Michel van Kemenade – toetsen
Maria Eldering – viool
Rob Stoop – accordeon
Bregje hermans – backing vocals
Rosanne Alderliefste – backing vocals

“En route” met Gerard Alderliefste en Maria Eldering

Wat is er nou leuker dan een concert in jouw eigen huiskamer? Heb je een bijzondere gelegenheid, wil je iemand verassen of wil je gewoon een keer samen met vrienden en/of familie genieten van het Franse chanson? Dit kan! Een aantal weekenden per jaar maken wij vrij om twee dagen lang met de Snoek langs de huiskamers in Nederland te rijden. Informatie hierover is te vinden op www.gerardalderliefste.nl  of via zijn facebookpagina.

RipLive (projectband)

Na twee succesvolle edities belooft ook Riplive 2018 een mooie ode aan de grote muzikale doden te worden. Op vrijdag 8 maart treedt een aantal Haarlemse artiesten, aangevuld met o.a. Beatrice van der Poel, aan om de muzikale nalatenschappen van grote artiesten die in 2018 zijn overleden, ten gehore te brengen.
De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt wederom het zwarte hemelgewelf waaronder deze sterren nog eenmaal zullen schitteren. Ook dit jaar worden weer passende artiesten gezocht die de muzikale helden kunnen eren.
In de editie over het jaar 2018 worden zeer zeker nummers van deze grootheden vertolkt: France Gall, Ray Thomas (Moody Blues), Avicii, Jurgen Marcus, Hugh Masekela en Dolores O’Riordon (The Cranberries).
Bij de vorige edities werden nummers van de muzieklegendes vertolkt door niemand minder dan Monique Klemann (Loïs Lane), Sandra van Nieuwland, Yorick van Norden, Bob Fosko, Nyjolene Grey (Gotcha!), Maarten Veldhuis, Rom Helweg en Ria Valk.
De artiesten worden weer begeleid door de strakke band met o.a. Thijs Vermeulen (Sjako!), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako!), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Bart van der Poel (Sellfish) en violiste Maria Eldering.
Het belooft een bonte avond vol uiteenlopende classics te worden, waarbij de vertolkingen dicht bij de originele uitvoeringen zullen blijven, zodat de herkenbaarheid bij het publiek zeer groot zal zijn.

https://youtu.be/-V37hnCDask

Smartlappenkaraoke band (Lowlands, projectband)

Bij de Smartlappenkaraoke band gaf Maria een gastoptreden tijdens hun editie op Lowlands 2018. Een voorbeeld van hoe Maria in te zetten is als violist in verschillende projectbands. Hier mocht zij Angela Groothuizen begeleiden met het nummer Amsterdam huilt. Maria maakt haar eigen arrangementen. Deze kunnen op aanvraag exact als het origineel gespeeld worden of met een eigen ‘Mariatwist’ in een nieuw jasje. Via maria@mariaeldering.nl kunt u meer informatie opvragen over een eventuele nieuwe samenwerking bij uw band of formatie. Haar optreden op Lowlands is in onderstaande opname van de Vpro te zien vanaf 16.10 minuten.

https://youtu.be/bYz5Zsh2UkY

Foto bovenaan: Felice Hofhuizen