Bands & samenwerkingen

Van Oerol tot Lowlands en van RipLive tot in jouw huiskamer.

De Haarlemse Viooldiva’s

De Haarlemse Viooldiva’s, bestaande uit Suzanne Groot en Maria Eldering, staan bekend om hun optredens op bijzondere locaties. Zo stonden zij afgelopen jaar 4 keer met Bach in de Bajes in de Koepelgevangenis. Of het nou gaat om klassiek, filmmuziek of volksmuziek, zoals bij de Oerolvoorstelling Varenka waar zij in 2017 meespeelden, al deze muziekstijlen arrangeren zij voor twee violen en als u uw ogen sluit klinkt het misschien wel als vier. Op dit moment werken zij ook mee aan het project MuzIC waar zij het aankomende jaar structureel muziek als interventie op de Intensive Care gaan brengen.

Naast de Koepelconcerten spelen de diva’s o.a. op festivals en evenementen of als muzikale omlijsting bij diner’s en recepties en als onderdeel van presentaties en prijsuitreikingen. Kortom hun concept is voor elk evenement zeer geschikt.

In de afgelopen jaren waren zij o.a. te zien op Oerol (Varenka), Bach in de Bajes (Koepelgevangenisconcerten) en het Spaarneconcert,

Facebook: www.facebook.com/dehaarlemseviooldivas

 

Gerard Alderliefste & friends

Seizoen 2019/2020 Theatertour Gerard Alderliefste & friends! Gerard speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn solotournee van de afgelopen twee theaterseizoenen? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven geeft.

Gerard verwierf met de gelijknamige band Alderliefste bekendheid door ondermeer samenwerkingen met topartiesten waaronder Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: Laat me / Vivre en Une belle histoire / Een mooi verhaal. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.

Gerard Alderliefste – zang, gitaar
Kees Post – contrabas
Bob Schimscheimer – drums
Michel van Kemenade – toetsen
Maria Eldering – viool
Rob Stoop – accordeon
Bregje hermans – backing vocals
Rosanne Alderliefste – backing vocals

Chante

Chante bestaat uit zangeres Nicolette Knape, violiste Maria Eldering en pianist
Jasper Swank, samen brengen zij het Franse en Nederlandse chanson. Hun repetoire bevat zowel bekende als onbekende chansons. Zo spelen zij o.a. nummers van Edith Piaff, Jacques Brel, Leo Ferrè, Jean Ferrat, Liesbeth List en Rames Shaffy. Maar ook de nieuwe chanson ontbreekt niet. Denk daarbij aan Zaz, Lara Fabian en Amandine Bourgeois. De vernieuwende arrangementen in het samenspel tussen piano, viool en zang maken Chante uniek.

Chante stond in de finale van het Concours de la Chanson en was de afgelopen jaren te zien op verschillende evenementen. Zij hebben hun eigen concertprogramma maar zijn ook te boeken voor diverse optredens zoals bijvoorbeeld festivals en andere gelegenheden.

RipLive (projectband)

Na twee succesvolle edities belooft ook Riplive 2018 een mooie ode aan de grote muzikale doden te worden. Op vrijdag 8 maart treedt een aantal Haarlemse artiesten, aangevuld met o.a. Beatrice van der Poel, aan om de muzikale nalatenschappen van grote artiesten die in 2018 zijn overleden, ten gehore te brengen.
De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt wederom het zwarte hemelgewelf waaronder deze sterren nog eenmaal zullen schitteren. Ook dit jaar worden weer passende artiesten gezocht die de muzikale helden kunnen eren.
In de editie over het jaar 2018 worden zeer zeker nummers van deze grootheden vertolkt: France Gall, Ray Thomas (Moody Blues), Avicii, Jurgen Marcus, Hugh Masekela en Dolores O’Riordon (The Cranberries).
Bij de vorige edities werden nummers van de muzieklegendes vertolkt door niemand minder dan Monique Klemann (Loïs Lane), Sandra van Nieuwland, Yorick van Norden, Bob Fosko, Nyjolene Grey (Gotcha!), Maarten Veldhuis, Rom Helweg en Ria Valk.
De artiesten worden weer begeleid door de strakke band met o.a. Thijs Vermeulen (Sjako!), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako!), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Bart van der Poel (Sellfish) en violiste Maria Eldering.
Het belooft een bonte avond vol uiteenlopende classics te worden, waarbij de vertolkingen dicht bij de originele uitvoeringen zullen blijven, zodat de herkenbaarheid bij het publiek zeer groot zal zijn.

https://youtu.be/-V37hnCDask

Smartlappenkaraoke band (Lowlands, projectband)

Bij de Smartlappenkaraoke band gaf Maria een gastoptreden tijdens hun editie op Lowlands 2018. Een voorbeeld van hoe Maria in te zetten is als violist in verschillende projectbands. Hier mocht zij Angela Groothuizen begeleiden met het nummer Amsterdam huilt. Maria maakt haar eigen arrangementen. Deze kunnen op aanvraag exact als het origineel gespeeld worden of met een eigen ‘Mariatwist’ in een nieuw jasje. Via maria@mariaeldering.nl kunt u meer informatie opvragen over een eventuele nieuwe samenwerking bij uw band of formatie. Haar optreden op Lowlands is in onderstaande opname van de Vpro te zien vanaf 16.10 minuten.

https://youtu.be/bYz5Zsh2UkY

“En route” met Gerard Alderliefste en Maria Eldering

Wat is er nou leuker dan een concert in jouw eigen huiskamer? Heb je een bijzondere gelegenheid, wil je iemand verassen of wil je gewoon een keer samen met vrienden en/of familie genieten van het Franse chanson? Dit kan! Een aantal weekenden per jaar maken wij vrij om twee dagen lang met de Snoek langs de huiskamers in Nederland te rijden. Informatie hierover is te vinden op www.gerardalderliefste.nl  of via zijn facebookpagina.

Varenka (Oerol)

(Beschrijving Varenka op Oerol) Op vrijdag 9 juni 2017 beleefde de uitgebreide theaterversie van het Russische sprookje Varenka haar première tijdens Oerol op Terschelling. Voor deze voorstelling bewerkte Gerrie Hondius het verhaal, waarin zij zowel de verteller als zandtekenares was. De voorstelling speelde in het intieme Westend-Theater, eigenlijk een filmtheatertje in Tuschinski-sfeer, en werd omlijst door een visueel veranderend decor, ontworpen en gemaakt door Aart Kramer en Irina Filtzer. Zij maakten voor Oerol al eerder een audio-visueel sprookje, met veel succes. Helemaal schitterend werd de voorstelling door de speciaal voor Varenka gearrangeerde Russische vioolcomposities van ondermeer Shostakovitch, Stravinsky en Rachmaninov, gespeeld door Suzanne Groot en Maria Eldering, in Haarlem wereldberoemd als de Haarlemse Viooldiva’s

Varenka werd op Oerol uitgeroepen tot publiekslieveling en is 30 keer gespeeld.

Binnenkort meer nieuws want Varenka krijgt een vervolg!

The Passion (muziektheater)

Gastoptreden in ‘De Passie voor Pasen’ met musicalster Maaike Widdershoven en Maurice de Greef, uitgevoerd in de Berghemse Sint Willibrorduskerk. . Onder regie van Theaterschool T’Extpierement en in samenwerking met Vocal Group Crescens.

Foto bovenaan: Felice Hofhuizen