Start: 10 maart 2019 15:30 tot: 17:30 Jazz aan de Amstel


Zondag 10 maart zijn Gerard Alderliefste en Maria Eldering speciaal te gast bij Jazz aan de Amstel. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunt u luisteren naar een mix van jazz standards, Franse chansons, evergreens en popmuziek, uitgevoerd door topmuzikanten.

Gerard Alderliefste speelt en zingt al jaren vol overgave Franse chansons. Eerst met zijn band, wat mooie samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de Leeuw opleverde. Daarna alleen en in duet langs de theaters met Cor Bakker (En Route); verder als trio of zelfs als octet! (Theatertour Fête du village, seizoen 2019-2020).
Komt dat allemaal misschien door zijn solotournee Dubbel Leven (een goed ontvangen one-man show over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant) van de afgelopen twee theaterseizoenen?
Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer een nieuw leven geeft.
Zondagmiddag speelt hij samen met één van zijn Friends, de Haarlemse violiste Maria Eldering. De nostalgie van het chanson, nu eens romantisch, dan weer poppy, is hoorbaar en voelbaar met repertoire van Fugain tot Shaffy, van eigen werk, via Bach naar de pop en Julien Clerc.
Violiste Maria Eldering is ook arrangeur voor verschillende bands en regelmatig te vinden in het theater. Zij speelde de voorstelling Varenka op Oerol en heeft haar eigen band genaamd Chante. Daarnaast stond zijn in de finale van het Orkest van Nederland en Concours de la Chanson.
Uw gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in verschillende commercials op radio en televisie, werkte reeds met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Lounge With Me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan deze EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv programma’s, zoals Holland zing Hazes, It Takes Two, Dance, Dance, Dance, The Passion en vele andere.
Ook tijdens dit 7e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla elke 2e en 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. De laatste Jazz aan de Amstel op 24 maart is het, naast de vaste gasten, mogelijk om je aan te melden om mee te spelen of te zingen. Dit kan door een mail te sturen vóór 12 maart naar info@shylazoet.com.
Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek.
10 maart bestaat de band uit Joos van Leeuwen (piano), Peter Bergman (bas), Olaf Keus (drums), Gerard Alderliefste (gitaar/zang), Maria Eldering (viool) en Shyla Zoet (zang/presentatie).
Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-17.30 uur. Entree 4 euro.

Contactgegevens:
Web: www.shylazoet.com
Web: www.sweetandco.nl
Web: www.shyla.nl
Mail: info@shylazoet.com
Twitter: www.twitter.com/shylazoet
Web: www.sjiekaandeamstel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/jazzaandeamstel/
Facebook: https://www.facebook.com/shyla.sweet.co/
Web: www.gerardalderliefste.nl
Web: www.mariaeldering.nl

Gerard Alderliefste, Maria Eldering, Joos Van Leeuwen, Olaf Keus, Peter Bergman, Shyla Zoet

Info

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/03/2019
15:30 - 17:30

Locatie
Jazz aan de Amstel

Categorieën