Start: 09 november 2018 13:00 tot: 15:00 Bertrand Russelcollege


In het kader van de Franse dag geven we met Gerard Alderliefste & friends in de week van 6 november 3 schoolconcerten.

Het doel van het concert is dat leerlingen van de middelbare school op een vrolijk en luchtige manier meer leren van de Franse taal d.m.v. het voorbereiden van de liedteksten die tijdens het optreden uitgevoerd zullen worden.

Verplaats je terug in de jaren zeventig. Michel Fugain heeft een hit met ‘Une belle histoire’, ‘Je t’aime… moi non plus’ wordt een van de succesvolste top 40-hits ooit en iedereen zingt luidkeels mee met ‘La Ballade des gens heureux’. Het Franse chanson is – ook in Nederland – Razend populair. En nog steeds.

Gerard Alderliefste werkte samen met topartiesten als Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw en scoorde twee top 10 hits met ‘Laat Me/Vivre’ en ‘Une Belle Histoire/Een Mooi Verhaal’ (video hieronder). Hij speelt zijn favoriete Franse chansons en eigen materiaal al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar inmiddels ook als frontman in een achtkoppige bezetting!

Tijdens ‘Alderliefste & Friends’ mag je de Franse klassiekers verwachten, maar worden ook nummers van jongere artiesten als ZAZ en Stromae gezongen, afgewisseld met Gerard’s prachtige eigen materiaal.

Info

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/11/2018
13:00 - 15:00

Locatie
Bertrand Russelcollege

Categorieën